“Θεσσαλονίκη, η κόρη του βορρά”

Μόλις λίγα χιλιόμετρα από την Χαλκιδική στη Βόρεια Ελλάδα, με έδρα της την Μακεδονία, υπάρχει μια πόλη που όμοιά της δεν υπάρχει σε ολόκληρη την Ελλάδα η Θεσσαλονική. Χιλιάδες χρόνια τώρα αυτή η πόλη-λιμάνι του Βορρά αποτελεί σημείο συνάντησης ανθρώπων με διαφορετικές κουλτούρες.

“Λευκός Πύργος το ηλιοβασίλεμα”

Στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται το 2ο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ελλάδος , όπου καθημερινά υποδέχεται χιλιάδες κόσμο! Με μόλις 80 χλμ απόσταση από την πρωτεύουσα του ποδιού Κασσάνδρεια δίνει την δυνατότητα εύκολης πρόσβασης στον Νομό μας!

“Αεροδρόμιο Μακεδονία”

“Αεροδρόμιο Μακεδονία”

Ο Λευκός Πύργος, το εμβληματικό μνημείο της Θεσσαλονίκης, που υψώνεται στην παραλία, φιλοξενεί στο εσωτερικό του έκθεση για την ιστορία της πόλης. Σήμερα, στο εσωτερικό του φυλάσσεται μία θαυμάσια συλλογή από βυζαντινά εκθέματα της πόλης.

Λευκός Πύργος”

Αξίζει να επισκεφθείτε το Γαλεριανό συγκρότημα, το οποίο κτίστηκε στις αρχές του 4 ου αιώνα και περιλαμβάνει τη Ροτόντα, την Αψίδα του Γαλέριου, το Οκτάγωνο, τον Ιππόδρομο και τα Ανάκτορα. Η Ροτόντα είναι ένα κυκλικό κτίριο με ημισφαιρικό τρούλο που χρησιμοποιήθηκε από τον Γαλέριο ως μαυσωλείο, ενώ σήμερα χρησιμοποιείται ως τόπος λατρείας και εκθεσιακός χώρος. Η Αψίδα του Γαλέριου, γνωστή και ως «Καμάρα», χτίστηκε ως σύμβολο της νίκης του εναντίον των Περσών. Το Οκτάγωνο είναι ένα κτίριο οκταγωνικής κάτοψης για τη χρήση του οποίου έχουν εκφραστεί διάφορες απόψεις: μαυσωλείο, αίθουσα του θρόνου ή ναός. Ο Ιππόδρομος ήταν ο βασικός χώρος ψυχαγωγίας των πολιτών.

Αψίδα του Γαλέριου”

Ένα ιδιαίτερο γεγονός που γίνεται κάθε χρόνο, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), η μεγαλύτερη εμπορική έκθεση των Βαλκανίων έχει ευρύτατη ελληνική και διεθνή συμμετοχή. Με αυτή προβάλλονται χιλιάδες βιομηχανικά, βιοτεχνικά, γεωργικά,κτηνοτροφικά και άλλα προϊόντα.

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η ατμόσφαιρα είναι γεμάτη νεανική ενέργεια, όλη την ημέρα και όλη τη νύχτα.

Πύργος του ΟΤΕ”

Το Mediterranean Cosmos είναι το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Βρίσκεται σε απόσταση 11 χιλιομέτρων ανατολικά του κέντρου της πόλης ενώ εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2005.

Από τότε έχει αναδειχθεί σε έναν εξαιρετικά δημοφιλή και αγαπημένο προορισμό όχι μόνο για τους ντόπιους αλλά και για τους κατοίκους πολλών διπλανών πόλεων, επισκέπτες και τουρίστες ως τελευταία στάση πριν την Χαλκιδική.

“Medirerranean Cosmos”

“Medirerranean Cosmos”

Η Πλατεία Αριστοτέλους είναι μία από τις κεντρικές πλατείες της Θεσσαλονίκης. Ξεκινά από τα ημικυκλικά κτίρια στα βόρεια της οδού Μητροπόλεως, η οποία την διασχίζει στο σημείο αυτό, και συνεχίζεται μέχρι την λεωφόρο Νίκης, στην θάλασσα. Η πλατεία αποτελεί ένα δημοφιλές σημείο για τους τουρίστες και τους κατοίκους, με πολλά αναψυκτήρια και καφέ και είναι χώρος πολιτικών συγκεντρώσεων και ποικίλων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

“Πλατεία Αριστοτέλους”

Η οδός, που έχει πεζοδρομηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της και έχει νησίδα πρασίνου στο μέσον, είναι στην πραγματικότητα μια επιμήκης πλατεία με πολλά εμπορικά καταστήματα και καφέ.”

Τα Βυζαντινά τείχη της Θεσσαλονίκης έχουν σήμερα μήκος περίπου 4 χιλιομέτρων, αλλά η αρχική περίμετρος που κάλυπταν ήταν 8 χιλιόμετρα και το ύψος τους ήταν 10-12 μέτρα. Το τείχος για πολλούς αιώνες περιέβαλλε την πόλη, περιλαμβάνοντας στη νοτιοδυτική πλευρά προς το Θερμαϊκό κόλπο παραθαλάσσια τείχη, τα οποία όμως σήμερα δεν υπάρχουν. Στη βορειοανατολική πλευρά ανεβαίνει προς τα υψώματα, περιλαμβάνοντας ακρόπολη, μέσα στην οποία βρίσκεται και το αμυντικό σύμπλεγμα του Επταπυργίου.

Η νυχτερινή ζωή είναι από τα «δυνατά» σημεία της πόλης.
Ακολουθήστε τους ντόπιους στα στέκια και αφήστε τους να σας μυήσουν στα μυστικά της Θεσσαλονίκης, που χωρίς αμφιβολία είναι σε θέση να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα. Στην πόλη αυτή της Βόρειας Ελλάδας η διασκέδαση είναι παράδοση!!Θα χαρούμε να σας προσφέρουμε τις υπηρεσίες του Extravagant Taxi Transfers, με τουρ, ξεναγήσεις, εκδρομές, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους ή ο,τι εσείς διαλέξετε.
Είμαστε στη διάθεσή σας 24 ώρες, επτά ημέρες της εβδομάδας!

"Κάτω ἀπὸ φῶτα κόκκινα κοιμᾶται ἡ Σαλονίκη."
Νίκος Καββαδίας 


Επιμέλεια : Δημήτρης Γιακομίδης

Περισσότερα

Εκδρομές

Οι 10 Καλύτερες Παραλίες Στην Χαλκιδικη

Στο παρακάτω άρθρο θα βρείτε τις προτάσεις μας για τις καλύτερες παραλίες της Χαλκιδικής! Ξεκιναμε; 1) Παραλία Καλογριάς (Σιθωνία) Μία ακόμη υπέροχη παραλία της Χαλκιδικής!

Σημεία ενδιαφέροντος

Λαική Αγορά

Η Λαϊκή Αγορά γίνεται κάθε Τρίτη στην Κασσανδρεία από περίπου τις 8:00 πμ έως λίγο μετά τις 2:00 μμ , έχει χρώμα Ελληνικό και αρώματα

Show Buttons
Hide Buttons