Λαική Αγορά

Η Λαϊκή Αγορά γίνεται κάθε Τρίτη στην Κασσανδρεία από περίπου τις 8:00 πμ έως λίγο μετά τις 2:00 μμ , έχει χρώμα Ελληνικό και αρώματα Μεσογείου κυρίως Ελλήνων παραγωγών!

Η Λαϊκή Αγορά εκτείνεται από την στάση ταξί στην Κεντρική εκκλησία και έως το Κλειστό Γυμναστήριο! Στους διάφορους πάγκους θα βρείτε ντόπια προϊόντα , φρούτα , λαχανικά , ψάρια , μέλι , παραδοσιακό τσίπουρο , ρούχα κ.α.! Για τους ντόπιους η Λαϊκή είναι μια μικρή γιορτή στα μέσα της εβδομάδας , καθώς κόσμος πλημμυρίζει τους δρόμους της Κασσανδρείας! Δεκάδες άτομα την επισκέπτονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες!

Στην Ελλάδα ο θεσμός αυτός ήταν γνωστός από τα χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όταν γινόταν το γνωστό “παζάρι” σε μεγάλα οικιστικά κέντρα, μια καθορισμένη ημέρα της εβδομάδας. Τότε οι παραγωγοί (αγρότες, κηπουροί, κτηνοτρόφοι, βιοτέχνες που κατασκεύαζαν ιδίως, υποδήματα, δισάκια και σχοινιά κ.α.) από την γύρω περιοχή πωλούσαν την παραγωγή τους απευθείας στους καταναλωτές.

Μεγάλη Λαϊκή Αγορά γίνεται επίσης κάθε Τετάρτη στα Νέα Μουδανία!

Στην αρχή της Λαϊκής θα βρείτε τον χώρο στάθμευσης Ταξί της Κασσανδρείας όπου μπορείτε επιβιβαστείτε με ασφάλεια και να γυρίσετε στον προορισμό σας! Κλείστε νωρίτερα το ραντεβού σας ώστε να περπατήσετε ανάμεσα στους πάγκους και στα σοκάκια του γραφικού αυτού χωριού! Θα περάσετε σίγουρα καλά!

Επιμέλεια : Δημήτρης Γιακομίδης

Περισσότερα

Εκδρομές

Οι 10 Καλύτερες Παραλίες Στην Χαλκιδικη

Στο παρακάτω άρθρο θα βρείτε τις προτάσεις μας για τις καλύτερες παραλίες της Χαλκιδικής! Ξεκιναμε; 1) Παραλία Καλογριάς (Σιθωνία) Μία ακόμη υπέροχη παραλία της Χαλκιδικής!

Σημεία ενδιαφέροντος

Λαική Αγορά

Η Λαϊκή Αγορά γίνεται κάθε Τρίτη στην Κασσανδρεία από περίπου τις 8:00 πμ έως λίγο μετά τις 2:00 μμ , έχει χρώμα Ελληνικό και αρώματα

Show Buttons
Hide Buttons